Fotoğrafçı olarak size yön veren nedir?

Beni teşvik eden şey fotoğrafçılığa duyduğum içten sevgim. Size meraklı olmak ve insanların hayatlarına girmek için bir sebep veriyor; bu da benim perde arkasında yer almamı sağlıyor. Sporu ne kadar sevsem de bir maçın sonucundan ziyade istediğim kareyi yakalamakla her zaman daha çok ilgilenmişimdir. Ayrıca işin rekabetçi yanını da seviyorum; neye karşı mücadele edersem edeyim her zaman en iyisi olmak istiyorum ve bunu başarmak için her şeye %110'umu veriyorum.

Favori fotoğrafınız var mı?

Beni en çok etkileyen sanırım Neil Leifer'in, Muhammad Ali'nin 1966 yılındaki o tarihi zaferini kutladığı anı havadan yakaladığı simgesel fotoğraf. Bir spor fotoğrafçısı için bu kendinizin yakalamış olmayı isteyeceğiniz türden tarihi bir andır.

Kendi çektiğim fotoğraflar arasında en sevdiğim ise 2012 yılında Stockholm'de oynanan İsveç - İngiltere hazırlık maçından. Yeni Friends Arena'daki ilk tarihi fotoğraftı ve fotoğraf makinemin sahanın çatısına koyulmasını ayarlamak için stadyum yetkilileriyle aylarca görüşme yapmak zorunda kalmıştım. Çabalarım sonuç verdi ve Zlatan Ibrahimovic'in gol attığı anı yakaladığım harika bir fotoğraf ortaya çıktı ve Spor Haberciliği alanında 'İsveç Yılın Fotoğrafı' ödülünü kazandı.

Kaç senedir Nikon ürünleri kullanıyorsunuz?

Bir Nikon fotoğraf makinesini ilk kez 2008 Pekin Olimpiyatları'nda kullandım. Nikon D3 kullanmıştım ve gerçekten çok etkileyiciydi; o zamanlar profesyonel fotoğrafçılar için müthiş bir fotoğraf makinesiydi. 2009 yılında sadece Nikon fotoğraf makineleri kullanmaya karar verdim çünkü kaliteleri çok daha iyi; özellikle otomatik netleme ve yüksek ISO özellikleri konusunda. NIKKOR objektifler de hızlı hareket eden kareleri yakalayabildiği için spor fotoğrafçılığı için harika.

En sevdiğiniz Nikon ekipmanı hangisi ve neden?

Nikon'un yeni DSLR makinesi Nikon D5 beni gerçekten heyecanlandırıyor. Önceki modellerden daha hızlı ve otomatik netleme özelliği inanılmaz. İnanılmaz hızlı hareket eden cisimleri çektiğiniz ve hiçbir anı kaçırma lüksünüz olmadığı için spor fotoğrafçılığında bu özellik çok yardımcı oluyor. Nikon D5'in marka temsilcisi olduğum için çok şanslıyım ve hem benim hem de fotoğrafçılık alanım için bunun harika bir uyum içerdiğini düşünüyorum. Ayrıca yeni Nikon KeyMission 360 aksiyon kamerasını denemek için de can atıyorum, bu makineyle çalışmak gerçekten harika olacak!

Nikon Avrupa Temsilcisi göreviniz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Nikon'un Avrupa Temsilcilerinden biri olmak çok gurur verici ve bunun için çok heyecanlıyım; fotoğrafçı olarak böylesi köklü ve saygı duyulan bir fotoğraf makinesi markası tarafından böyle bir tanınırlık fırsatı yakalamak gerçekten inanılmaz. Bu görev teklif edildiğinde çok heyecanlanmıştım ve Nikon D5'in temsilcisi olmak da bu süreci çok daha iyi hale getirdi. Tüm bunların bir parçası olduğum için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum.

Umarım başkalarına ilham kaynağı olabilirim; dilerim kişisel tarzım, özellikle spor fotoğrafçılığını seven diğer fotoğrafçılara ilham verir.

Görevinizin ilerleyişini nasıl görüyorsunuz?

Demografik anlamda çok daha geniş kitlelere ilham verebileceğimi umuyorum ve bu prestijli görevin bunu başarmamda bana yardımcı olacağına inanıyorum. Çok hırslıyımdır, o yüzden Nikon Temsilci Programı üzerinden daha önce hiç yapılmamış bir şeyi başarmak için kendi sınırlarımı zorlamak istiyorum. Orijinal bir projede çalışmaktan mutluluk duyacağım, son zamanlarda Küba ile ilgili merakım giderek artıyor o yüzden göreceğiz!

Yeni görevinizle ilgili sizi en çok heyecanlandıran nedir?

Pek şey konusunda heyecanlıyım ancak özellikle Photokina gibi organizasyonlarda yeni insanlarla tanışma fırsatını iple çekiyorum. İnsanlara ilham vermeyi, onlara yeni şeyler öğretmeyi istiyorum; onların da harika birer fotoğrafçı olabilmeleri için yeni fikirler vermek istiyorum.